19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLa mulţi ani, Ana!

La mulţi ani, Ana!

Cu aproape un an în urmă, un accident de maşină a ţinut-o două săptămâni şi jumătate în comă. N-a mai rămas nimic din noaptea aceea, nici o amintire. A învăţat pe propria piele că viaţa trebuie trăită şi că oamenii merită preţuiţi. Acum, e bucuroasă că e sănătoasă şi şi-a promis că va încerca să fie fericită. Astăzi, împlineşte 21 de ani.    

5 aprilie 2008. În comuna Izbiceni, judeţul Olt, fiul viceprimarului Marin Gâscă intra cu maşina în curtea unui vecin, răsturnându-se imediat. Pasagerul din dreapta, Ana Florentina Nicola, prietena băiatului, şi-a pierdut cunoştinţa. „Nu-mi mai amintesc decât faptul că i-am zis să mă ducă acasă. Tot ce am aflat ulterior mi-a fost spus de prieteni. Două săptămâni şi jumătate am stat în comă, apoi am fost mutată la Reanimare“, povesteşte tânăra. Viteza cu care circulau fusese prea mare pentru ca Florin, cel care conducea maşina, să poată controla autoturismul. După accident, au fost transportaţi la Spitalul Corabia, pentru a primi îngrijirile necesare. Ana fusese rănită la cap şi curând a ajuns la Craiova, la Spitalul Judeţean. „Are traumatism cranio-cerebral grav, comă superficială. Tânăra este internată tot în Secţia reanimare, starea ei de sănătate fiind în continuare gravă“, declara, la aproape trei săptămâni, directorul de îngrijiri medicale, Adriana Trică.

Să ne rugăm pentru Ana

La puţin timp după ce colegii şi prietenii au aflat de accident, mesajele de încurajare au început să curgă unul după altul. Narcisa îi scria: „Ai învins. Eşti o învingătoare şi tu ştii asta. Luptă şi vei câştiga! Luptă să spulberi în cele patru zări atâtea lacrimi, atâta durere, atâta disperare! ANA, TREBUIE! Trebuie să fii perfect sănătoasă. Trebuie să fii aceeaşi, Ana! Toată dragostea noastră!“. Brânduşa semna: „Aş vrea să pot declanşa energiile pozitive ale întregului univers pentru ca tu, scumpă Ana, să te refaci, să redevii cea de dinainte de 5 aprilie 2008. Implor puterea divină să o salveze pe Ana. Dacă ai cunoscut-o, roagă-te pentru sănătatea Anei!; dacă n-ai cunoscut-o, o vei cunoaşte şi vei fi cel mai fericit om că Dumnezeu ţi-a scos-o în cale, dar roagă-te un minut pentru recuperarea integrală a Anei!“. Pe 11 aprilie, Adriana nota: „Altă zi de suferinţă şi gemete de durere pentru Ana. Starea ei este atât de gravă, încât nici acum nu poate vorbi, după ce au trecut şapte zile. Ana, ne rugăm pentru ca tu să te poţi reface şi să redevii fata veselă şi plină de viaţă pe care noi o cunoaştem. (…) Îmi pare rău pentru tot ce ţi s-a întâmplat şi sper să te faci bine cât mai repede, gândul meu fiind mereu la tine“. În scurt timp, Adriana a făcut chiar un blog pentru prietena ei. Apoi a deschis un cont, postând pe site-ul www.gdo.ro banca şi numerele. Pe 12 aprilie, a fost rândul Violetei: „Şapte zile în care nu a existat timp sau spaţiu, şapte zile de durere sfâşietoare, şapte zile alături de Ana. DOAMNE, fă-o bine pe ANA!“. Costel îi transmitea: „Te aşteaptă cu drag acasă bunicii şi vecinii. Vino să legăm roşiile… Suntem alături de tine, ai doar 20 de ani! Poţi să te faci bine!“. În acea perioadă, Ana a primit chiar şi declaraţii de dragoste. Le-a mulţumit tuturor – prieteni, colegi, vecini, oameni necunoscuţi – şi le-a urat, la rândul ei, darul cel mai de preţ: sănătate!
Astăzi, Ana împlineşte 21 de ani. „Ştiu acum că viaţa trebuie trăită şi că trebuie să fiu mult mai ataşată de părinţi şi de prieteni. Şi am mai învăţat că fiecare pas pe care-l fac trebuie mai întâi gândit. Îmi doresc acum să termin studiile (este în anul II la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova – n.r.) şi apoi voi vedea. Toate la timpul lor!“, ne spunea ieri tânăra. La mulţi ani, Ana!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII